Opis

Zidna grafika

U koliko želite da vaš prostor učinite originalnim i dopadljivim predlažemo da ga dekorišete nekim vidom zidne grafike. Za dekorisanje zidova u vašoj kancelariji,poslovnom prostoru ili domu koristimo nekoliko različitih materijala u zavisnosti od potrebe i prostora.


Pvc folija

Zidovi se mogu oblijepiti štampanom pvc folijom gdje kompletan prostor ili pojedini zid možete pretvoriti u umjetničko djelo.Da bi se folija kvalitetno montirala zid mora biti potpuno ravan (gletovan) i bez oštećenja.Osim zidova na ovaj način možete dekorisati i plafone.

Blue back

ekonomičniji vid brendiranja ili dekorisanja prostora je izrada na blue back papiru.Ovaj papir se najčešće koristi za izradu bilborda i lijepi se lijepkom sličnim lijepku za tapete.Rezolucija ovog papira i intezitet štame nije kao kod pvc folije tako da se koristi u manje zahtjevnim prostorima.

Rezana folija

u posljednje vrijeme pravi hit je zidna grafika izrađena od rezane folije u boji . Postoje već napravljeni modeli koji se mogu kupiti u prodavnicama opreme za domove ali ako želite da imate originalnu grafiku mi je možemo osmisliti i izraditi za vas. Folija se opsijeca po konturama čisti od viška i presvlači transfer folijom .Nakon toga može se montirati na već pripremljen okrečen zid koij obavezno mora biti ravan (gletovan).

Folije piši briši

Na tržištu su se nedavno pojavile specijalne folije koje imaju funkciju kao klasične školske table. Izrađuju se u crnoj boji i pogodne su za pisanje kredom.Lako se brišu i održavaju i služe u praktične i dekorativne svrhe.Osim folija koje su za pisanje kredom postoje i folije za pisanje flomasterima koji se brišu kao na tablama koje služe u te svrhe.

3D stiropor ispisi

Rezanjem stiropora ili stirodura u željene oblike a potom bojanje u potrebnu boju dobijaju se izuzetno zanimljive aplikacije za vaše zidove. Bilo da se radi o ispisu vaše firme slogana ili nego drugog grafičkog rješenja na ovaj način dobijate prostor.

3D aplikacije

Kad štampanu foliju montiramo na neki od pločastih materijala a nakon toga opsječemo po konturamo dobijamo nevjerovatno zanimljive zidne aplikacije. Pločasti materijali koji se najčešće koriste su forex,pleksiglas,ili kašir pjena. Ovi materijali se izrađuju od različitih debljina a kreću se od 2mm do 1cm. Postoji mogućnost i debljih aplikacija sastavljanjem nekoliko slojeva materijala.