Opis

Posteri

Plakat ili poster najlakše možemo definisati kao štamparski promo materijal. Upotreba plakata česta je u promociji proizvoda i usluga (npr. koncerta, izložbi, događaja, akcijskih popusta…).

Svojevremeno su plakate zbog velikih troškova štampale samo velike štamparije, ali danas, pojavom kvalitetne digitalne štampe, plakate mogu po jednakim cijenama štampati većina malih i srednjih štamparija. Plakat je izvrstan alat marketinga.

Tehnikama digitalne stampe na tabak ili digitalne stampe velikog formata izradjujemo sve vrste plakata i postera na različitim vrstama medija za štampu. Štampa se radi na velikom broju materijala (papir , plakat papir, poster papir, blue back papir, foto papiri) u različitim formatima do punog kolora stampe.

Plakati i posteri imaju široku  upotrebnu i funkcionalnu vrednost, zahvaljujući relativno niskoj cijeni izrade i jako brzoj produkciji na jednostavan način možete oglasiti sve Vaše dogadjaje ili akcijske ponude.


A3 digitalni

Ako imate potrebu za promovisanjem proizvoda i usluge plakat je izuzetno ekonomično i jednostavno rješenje. Digitalna štampa je omugućila štampu manje količine plakata koje možete brzo postaviti na mjestu prodaje ili promocije. Sva vaša sniženja,  akcije i promocije neće ostati neprimijećene uz interesantan i prikladan poster.
Digitalne mašine štampaju plakate visoke rezolucije na kunsdruku do maksimalne dimenzije od 42×29,7cm. Ukoliko vam palakat treba za duže korištenje po potrebi se može i plastificirati mat ili sjajnom plastikom.


Solventni

Na digitalnoj mašini za štampu velikog formata možemo odštampati i postere ili plakate većeg formata. U ponudi imamo nekoliko materijala. Za manje zahtjevne grafike odnosno za postere koji ne zahtjevaju vrhunsku štampu mogu se raditi na blue back materijalu (papiru za bilborde) .Za kvalitetniji otisak potreban je i kvalitetniji a samim tim i skuplji papir.Na papiru za City light displeje izrađuju se plakati koji su u mnogome kvalitetniji od onih rađenih na blue back papiru.Ova vrsta plakata se može i prosvjetljavati. U našoj ponudi imamo i najkvalitetnije foto papire koji su predviđeni za najkvalitetnije štampe sa jakim koloritom . Osim ove vrste papira posjedujemo i papire za pozadinskim zaštitnim slojem koji ne dozvoljavaju cijepanje postera.

Ofsetni

Za veće količine postera najisplativije je postere raditi u ofset tehnici. Posteri se u zavisnosti od potrebe mogu raditi na ofsetnom papiru ili kunsdruku.

Držači i ramovi

Na mjestima prodaje POS ili mjestima promocije biće vam potrebni adekvatni držači za postere.Mi vam nudimo kvalitetne displeje za različite oblike i dimenzije postera. Osim komercijalnih aluminijumskih držača u ponudi imamo i personalizovane drvene ramove koji će vaše postere i plakate učiniti lijepim detaljem u enterijeru.