Opis

Naljepnice

Naljepnice su jedna od traženijih grafičkih usluga . Česti klijenti su nam proizvođači hrane i pića, kozmetičkih proizvoda, elektronskih proizvoda, hemije itd. Često se koriste kao vid oglašavanja lijepljenjem na prometnim mjestima putem kojih se nude usluge. To su najčešće servisne usluge tipa – servisi kompjutera, tepih servisi, promoteri koncerata i dogadjaja itd.

Naljepnice izradjujemo na digitalnim tabačnim štamparskim mašinama sa vrhunskim kvalitetom otiska. Ukoliko su potrebne vodootporne naljepnice, otporne na vremenske uslove,štampu radimo na PVC foliji i to na digitalnim mašinama koje štampaju iz rolne – ploterima. Treća opcija je Print & Cut. To je opcija štampe naljepnica ukoliko imate potrebu za nepravilnim oblikom (kružne, ovalne, zvjezdaste, trouglaste…) U ovoj varijanti se naljepnice prvo štampaju, a zatim se koristi mašina (cutter) koja ih izricuje (zasječe) po ivici.


Pvc folija

Na solventnim mašinama visoke rezolucije štampamo naljepnice za širok spektar aktivnosti.Mogu biti u promotivne ili informativne svrhe. Naljepnice štampane na samoljepljivoj pvc foliji su dugotrajne i vodootporne. Mogu se koristiti i u enterijeru i eksterijeru. Po želji se mogu dodatno zaštititi od uv zraka i grebanja laminiranjem bezbojnim lakom. Štampaju se na nekoliko tipova folija u zavisnosti od vaše potrebe. Evo nekih od osnovnih tipova folija: Sjajna pvc folija, mat pvc folija, providna pvc folija, peskirna pvc folija, reflektujuća pvc folija

Pvc rezana po konturama

Osim osnovnog kvadratnog oblika, naljepnice  možemo  opsjeći u nepravilne konturne oblike po vašoj želji. Naljepnice se izrađuju i rezanjem već gotovih folija koje su izrađene u širokom spektru boja. Nakon izrade dizajna u vektorskom formatu folija se montira na specijalni uređaj za prosijecanje (kater) koji reže foliju po konturama (slovne ispise i grafike). Višak folije se odstranjuje sa nosača folije a ostalo se presvalači sa transfer folijom.Prilikom montaže u potpunosti se odstranjuje nosač folije a poslije lijepljenja i transfer folija. Na lijepljenoj površini ostaje samo rezana folija bez pozadine. Često se koristi za razne ispise na tablama i prozorskim grafikama.

Providna folija

Štampom naljepnica na providnim folijama dobijate mogućnost da naljepnicu zalijepite iznutra na staklu i tako je sačuvate od skidanja. Štampom na uv mašini moguće je izraditi obostrano odštampanu naljepnicu.