Opis

Kusoari i držači računa

Kusoari predstavljaju lijep ali i diskretan način za naplatu računa u ugostiteljskim objektima.

Ukoliko je restoran u pitanju, naša preporuka je da uradite kusoare sa tvrdim koricama obloženim kožom ili ekokožom. Druga varijanta je da korice budu ilustrovane dizajnom koji Vi odaberete.


Vrste kusora i držača računa

U našoj ponudi za ugostiteljeske objekte je i izrada kusoara ( držača računa). Pošto je zakonska obaveza da se gostu ispostavi računa nakon donošenje porudžbe ovaj artikal je skoro nezaobilazan .Na ovaj način  izbjeći ćete da se vaši gosti „igraju „ sa računima i ujedno obezbijediti konobarima nesmetano obavljenje posla . Ovaj elemenat opreme za ugostiteljstvo radi se u skladu sa ostalim elemntima (jelovnikom.kartom pića i vinskom kartom) .
Štampani kusoar se  izrađuje od istih elemenata od kojih se i izrađuju jelovnici ili vinske karte. Štampa se na kunsdruku,plastificira i kašira na kartonsku podlogu.U untrašnjosti se ostavlja džep u koji se ostavlja račun . Kad gost zatraži plaćanje računa konobar u njemu vraća kusur.
Tipski kusoar je najčešće izrađen od eko kože a brendira se štampom ili suvim žigom. Ukoliko se opredijelite za ovaj oblik preporučuje se da se i ostali elementi (jelovnici,karte pića i vinske karte) izrade od istog materjala.Unutrašnjost se oblaže finom postavom što ovom modelu daje notu ekskluzivnosti. Pošto se ovaj artikal često koristi pozitivna strana ovog modela je što je dugotrajan. Naša praksa je pokazala da štampani kusoar i u najprometnijim lokalima traje preko godinu dana a tipske i rađene od kože ili eko kože i duže.

Baštenski držač računa

U eksterijeru se kusoari mogu izrađivati i od drugih materijala koji su pogodniji za spoljnje uticaje.Često se izrađuju specijalizovani držači računa ali oni nemaju funkciju za vraćanje kusura. Proizvode se od pleksiglasa i mogu biti samostalni ili kao dio držača za šećer.

Kliritni držači računa