Opis

Zastave

Izrada promotivnih zastava danas je čest oblik promovisanja i reklamiranja neke kompanije, kao i način skretanja pažnje na neku firmu, prodavnicu i sl. Ovakve zastave najčešće se koriste na jarbolima ili nosačima zastava, a dimenzija zavisi od veličine jarbola ili nosača.

Zastave se štampaju digitalnom sublimatik štampom na poliesteru 115 gr,flag mesh-u i satenu koji zbog svoje strukture propušta boju pa su zastave jednostrano štampane ali obostrano vidljive. Zastave štampamo u različitim dimenzijama na zahtjev kupca.

Postoji nekoliko vidova izrade zastava. U zavisnosti od veličine,mjestu montiranja i namjeni izrađuju se od različitih materijala i brendiraju različitim tehnikama.

 


Jarbolske

Ova vrsta zastava koristi se za brendiranje vašeg objekta ili isticanje državnih simbola.U zavisnosti od veličine i vrste jarbola preporučujemo različite tipove zastava.Kod klasičnih jarbola koji imaju moćnost okretanja oko svoje ose izrađujemo zastave na šupljikavom poliesteru štampanim sublimacionom štampom. Zastave ovog tipa odlikuju se izdržljivošću na vremenske uticaje uz pravilno održavanje. Na mjestima sa jačim udarima vjetra preporučujemo da se zastava izrađuje od specijalnog materijala sa većim rupicama koji propušta jače vjetrove. Pod održavanjem zastava podrazumijeva se da se jednom mjesečno zastava opere i da se prilikom jakih vjetrova spusti i zaveže za jarbol.
Zastave štampamo na kvalitetnim poliestrima sublimacionom tehnikom sa odličnim intezitetom boja kako sa prednje tako i sa zadnje strane. Ove zastave se štampaju jednostrano ali se zbog specifičnog materijala štampa skoro identično vidi sa zadnje strane. Štampa zastave sa zadnje strane je u negativu ( slova ili grbovi su u kontra horizantalnom smjeru u odnosu na original).
Najčešća dimenzija koja odgovara većini jarbola je 1.3m x 3.5m.Kod državnih zastava postoje zakonski propisana pravila o dimenzijama i proporcijama zastave i grba koji se na njoj nalazi i načinu kačenja, vertikalnom ili horizontalnom. Osnovna odlika tog propisa je da razmjer zastave mora bit 2:1 i da grb mora biti pozicioniran po propisu i razmjeri.

Kabinetske

Zastave iz ove kategorije najčešće se koriste u državnim institucijama,hotelima i firmama kao sastavni dio dobro opremljenog kabineta ,hola ili sale. Zastave iz ove grupe najčešće se rade na kvalitetnom satenu i obično se prave duple (sa obostranom štampom).Kao opcija dodaju se rese ili specijalni dekorativni kanapi. Zastave se montiraju na kabinetske jarbole (katarišta) koje mogu biti za jednu ili više zastava. Katarišta se izrađuju od inoxa,mesinga ili drveta po želji.
Osim sublimacione štampe neke od ove grupe zastava je moguće raditi i tehnikom veza.
Najčešće dimenzije ,uz praćenje potrebnih proporcija ,su 0.7m x 1,5m ili 1m x2m. Ovu dimenziju prevashodno opredjeljuje dimenzija katarišta.

Stolne

Ovaj tip zastavice ima najširu upotrebu.Podjednako ih koriste državne institucije,bankarske ili osiguravajuće kuće, sportski klubovi … Zastave se najčešće štampaju duplo i izrađuju na satenu sa sublimacionom tehnikom. Nakon štampe zastave se sastavljaju i našiva se vrpca kojom se kače za stalak.Najčešća dimenzija je 10cm x 12cm i 12 x 25 cm

Baneri

Osim zastava po potrebi možemo uraditi i različite transparente i banere. U zavisnsti od potrebe izrađuju se ili na rupičavom poliesteru, satenu i sličnim materijalima. Transparente najčešće koriste navijači i u političke svrhe dok se baneri najčeće koriste kao zanimljivi dio enterijera u vidu reklame ili draperije,zavjese i sl.

Oprema

Osim dizajna,štampe i proizvodnje zastava u našoj ponudi su i različiti stalci i jarboli.
Flag pool –opis
Shark Baner-Opis
Stoni stalak plastični
Stoni stalak mesing i inox