Opis

Fasadna grafika

Fasadna grafika predstavlja štampane materijale izuzetno velikih, gotovo neograničenih dimenzija koji se dobijaju spajanjem odštampanih elemenata. Izrađuju se po zahtjevima i dimenzijama kupca.

Predstavljaju izuzetno popularan i praktičan način oglašavanja gdje velikom površinom grafike skrećete pažnju velikog broja slučajnih prolaznika.

Štampa se radi na ceradnim baner platnima ili na mesh platnima koje karakteristiše dug rok trajanja i izdržljivost materijala pri različiitim vremenskim uslovima i atmosferskim uticajima. Na staklenim fasadnim  površinama brendiranje se vrši prozorskom folijom ili one way vision folijom za staklene površine koje propuštaju svjetlost u unutrašnjost prostorija.

U produkciji fasadne grafike koristimo kvalitetne materijale i boje na solventnoj bazi koje se dodatno ojačavaju porubima , postavljanjem metalnih alikca- ringlica kao i  laminacijom koja dodatno fiksira štampu i produžava vijek trajanja.


Cerada (Baner)

Baner je izuzetno izdržljiv pvc materijal koji uglavnom služi za brendiranje eksterijera.Štampa se na mašinama za solventnu digitalnu štampu i ima sjajne karekteristike kako po pitanju inteziteta boja tako i po rezoluciji koja može da se postigne. Cerade se štampaju iz rolne a po potrebi se varenjem mogu sastaviti u izuzetno velike grafike koje  mogu imati i po nekoliko desetina kvadrata,pa čak i više. Montiraju se na fasadama zgrada ,ograda, bina,zidova i sličnih površina u eksterijeru.  Mogu se montirati zatezanjem kanapa ili direktin šrafljenjem u zid u zavisnosti od tehničkih mogućnosti i želje klijenta.

Rupičava cerada (Mash)

Mash cerada ima iste karekteristike kao cerada osim što je materijal rupičav . Ova karekteristika je presudna kod izrade fasadnih grafika koje se montiraju na mjestima gdje postoji mogućnost oštećenja od udara vjetra. Rupičava cerada propušta vazduh i na taj način sprečava cijepanje cerade. Isto kao i puna cerada i mash se može sastavljati varenjem.Najčešće se koristi na staklenim fasadama gdje rupičavost osim funkcije zaštite od vjetra ima i ulogu djelimične  vidljivosti kroz ceradu  sa unutrašnje strane.

Samolepljiva pvc folija

Na velikim staklenim fasadama moguće je aplicirati grafike izrađene na raznim vidovima samoljepljivih folija .One mogu biti sjajne,mat,peskirne,perforirane.Više o njima na linku