Opis

Etikete

Bez obzira da li se proizvode kao samoljepljive etikete (naljepnice), ili kao deklaracije na papiru ili kao kartonski omoti – ova grupa proizvoda ima istu namjenu – identifikaciju proizvoda. Zato osim tehničko-tehnoloških zahtejva treba voditi računa i o čitavom nizu drugih pitanja. Najvažnija od svega su obično pitanja vezana za troškove, ali nikada ne treba gubiti iz vida osnovnu funkciju: etikete značajno pomažu da kupac lako pronadje baš ono što traži – a u nepreglednom moru proizvoda to može biti veoma važno.

Ukoliko su etikete namjenjene tekstilnoj industriji, najčešće sa štampaju na satenskim trakama koje se našivaju na odjeću I koje sadrže indormacije o nazivu (brendu) , sastavu I načunu održavanja materijala. Takođe, etikete mogu biti I u obliku kartice ili knjižice na kojoj se obično štampaju Ili lijepe deklaracije I neophodan su dio prilikom prodaje robe na tržištu.

Ovi proizvodi se skoro uvijek rade prema vrlo specifičnim zahtevima u smislu dimenzija, oblika, tiraža.


Pvc samolepljive

Ova grupa etiketa najčešće se koriti za brendiranje proizvoda u prehrambenoj industriji. Štampaju se i režu u željene oblike i apliciraju na razne boce,tegle,kante i slične posude . Najčešći korisnici ove vrsta etiketa su proizvođači alkoholnih pića, meda ,čajeva, soka i sl. Štampaju se na različitim tipovima samolepljivih folja a osnovna podjela folija je na sjajne,mat i providne.

Kartonske

Kartonske odnosno etikete štampane na papiru se najčešće koriste kod brendiranja prozvoda kojima je osim osnovnih informacija na samom proizvodu potrebno dodatna informacija o recimo porijeklu ili proizvođaču ili načinu upotrebe.Osim informativne ova etiketa ima i dekorativnu funkciju čime prizvod  dobija na luksuzu.

Platnene

Na mašini za sublimacionu štampu za vas možemo izraditi poliesterske ili satenske etikete sa kojima možete dodatno brendirati vaš tekstilni proizvod . Etikete se nakon štampe režu na specijalnoj mašini koja zapijeca ivice i sprečava  rasipanje materijala.Osim brendiranja novog proizvoda ovaj vid etiketa često se koristi i kao pogodan način za obilježavanje garderobe i tekstilnih prozvoda (stolnjaka,salveta…) na mjestima gdje se vrši zajedničko pranje (hemisko čišćenje i sl.)

Dorada

Osim osnovnih kvadratnih oblika raznim tehnikama dorade možemo izraditi etikete nepravilnih oblika.