Opis

Etikete za ambalažu

Pod nazivom etiketa za ambalažu obično podrazumjevamo samoljepljivu ili ljepljivu naljepnicu štampanu na PVC foliji, običnom ili muflon papiru. Prednja ili zadnja strana etikete premazana je ljepilom i poslije skidanja plastificiranog papira može se aplicirati na podlogu.

Etiketa je sastavni dio ambalaže, daje potrebne informacije kupcu i čini je atraktivnijom. Proizvodimo etikete i naljepnice za potrebe industrije odjeće i obuće, hemijsku i komezmetičku industriju, prehrambenu industriju, industriju opšte proizvodnje i etikete za potrebe marketinga.


Pvc samolepljive

Ova grupa etiketa najčešće se koriti za brendiranje proizvoda u prehrambenoj industriji. Štampaju se i režu na željene oblike a lijepe se na razne boce,tegle,kante i slične posude u kojima se proizvodi pakuju i skladište . Najčešći korisnici ove vrste etiketa su proizvođači alkoholnih pića,meda ,čajeva, soka i sl. Štampaju se na različitim tipovima samoljepljivih folija a osnovna podjela folija je na sjajne,mat i providne.

Kartonske

Kartonske odnosno etikete štampane na papiru se koriste  kod brendiranja prozvoda kojima je osim osnovnih informacija o samom proizvodu potrebna i dodatna informacija o recimo porijeklu ili proizvođaču ili načinu upotrebe.Osim informativne, ova etiketa ima i dekorativnu funkciju čime  proizvod dobija na luksuzu.

Platnene

Na mašini za sublimacionu štampu  možemo izraditi poliesterske ili satenske etikete sa kojima možete dodatno brendirati vaš tekstilni proizvod . Etikete se nakon štampe režu na specijalnoj mašini koja spriječava  rasipanje materijala.Osim brendiranja novog proizvoda ovaj vid etiketa često se koristi i kao pogodan način za obilježavanje garderobe i tekstilnih prozvoda (stolnjaka,salveta…) na mjestima gdje se vrši zajedničko pranje (hemisko čišćenje i sl.)

Dorada

Osim osnovnih kvadratnih oblika raznim tehnikama dorade možemo izraditi etikete nepravilnih oblika.