Opis

Auto grafika

Brendiranje vozila ili autografika je savršen način da imate pokretnu reklamu koja će prenositi Vašu poruku i pribliziti Vašu ponudu širokom krugu potencijalnih korisnika Vaših proizvoda ili usluga. Da bi autoreklama bila efektna potrebno je uklopiti dobro grafičko rješenje sa pravilnim izborom materijala.

Materijali su UV i vodotporni ,a dodatnom hladnom bezbojnom laminacijom autografika se može zaštititi od mehančkih oštećenja vozila (grebanja) . Naravno poseban dio je i pravilno postavljanje grafike na vozilo posebno prilagodjenim alatima za tu vrstu djelatnosti.

U zavisnosti od vozila i namjene koristimo i različite materijale: PVC naljepnice ,kater ispise, PVC i cast folije, a za kamione se može koristiti i ceradno platno.


Cast folija

Za brendiranje vozila koja imaju udubljenja,ispupčenja i ostale neravne površine koristimo  visoko kvalitetnu cast foliju renomiranih proizvođača. Ova folija ima karakteristike da se zagrijevanjem može širiti i da na taj načim može ući u sva udubljenja ili ispupčenja koja postoje na vozilima. Folija se štampa na mašinama visoke rezolucije koja može prenijeti jak intezitet boja .Osim štampanih folija za brendiranje vozila koriste se folije koje su izrađene u punoj boji. One su takođe prilagođene za montažu na neravnim površinama. Cast folije iz naše ponude se izrađuju u sjajnom ili mat obliku.

Polimerik folija

Za manje zakrivljene površine koristimo polimerik foliju. Njen kvalitet ne odstupa od cast folije osim toga što nije namijenjena za brendiranja djelova vozila sa velikim neravninama.

Pvc folija

– Ukoliko imate potrebu da samo parcijalno brendirate vozilo sa jednom ili više naljepnica koje bi ste željeli da se montiraju na ravni dio vozila onda je rješenje za to klasična pvc štampana ili rezana folija. Ona nije namijenjena za zakrivljene površine . Osim osnovnih štampanih i punih tonova postoje specijalne folije koje su imitacija karbona,zlata,srebra,hroma i koje montirane na vozilo daju lijepe specijalne efekte.

Perforirana folija (one way vision)

Ova vrsta folije se koristi za dekorisanje staklenih površina prevoznih sredstava.Sa spoljnje strane se stvara određeni  vizuelni identitet a sa unutrašnje strane se postiže izgled zatamnjenog stakla. Staklo nije skroz neprozirno već rupice dozvoljavaju određenu prozirnost.

Polimerik folija

Za manje zakrivljene površine koristimo polimerik foliju. Njen kvalitet ne odstupa od cast folije osim toga što nije namijenjena za brendiranja djelova vozila sa velikim neravninama.

Reflektujuća folija

Na sva vozila koja upotrebljavaju posebne službe poput policije,vatrogasne ili medicinske službe obavezna je upotreba reflektujuće folije. Postoje reflektujuće folije koje se mogu štampati i folije koje su izrađene u nekoliko refleksivnih boja pa se rezanjem apliciraju na vozila.

Baneri

Na ceradama kamiona mogu se uraditi brendirani elementi na posebnim folijama koje su namijenjene za lijepljenje na cerade ili se odraditi kompletna štampa cerade koja se nakon štampanja montira na kamion umjesto klasične cerade od kamiona.

Magnetna folija

Ukoliko želite da parcijalno brendirate vozilo a da reklamu možete staviti ili skloniti kad poželite onda je štampana magnetna folija pravo riješenje. Najčešće se koristi kad isto vozilo koristite u privatne i službene svrhe ili ako želite  samo povremeno brendirati vozilo.

Dorada

Da bi folija koja je montirana na vozilo bila dugotrajna i postojana, preporučeni vid zaštite je laminiranje. Nakon štampe nemontirana folija se premazuje sa zaštitnim lakom koji foliju štiti od uv zraka i ogrebotina. Poslije sušenja laka folija se montira na vozilo. Folija se može zaštititi i lijepljenjem zaštitne providne folije preko štampane folije.